Nov 24, 2013

Училищен проект "Да опазим природата чиста"

Много ми се ще да споделя с вас, какво сътворихме със Стефи(зълва ми) относно проекта им в училище. Дано по-често се говори в училищата за природата и как да я опазим,защото не ми се мисли в какъв свят ще живеят бъдещите поколения, ако така продължаваме :(










2 comments:

  1. A замисляла ли си се, че твоето отглеждане е коствало 10 отсечени дървета?
    Много родители днес необмислено посягат към удобството на памперсите без да правят сметка какви щети оставят зад себе си -- едно отгледано с памперси бебе коства на природата 10 отсечени големи дървета в разцвета на силите си, превърнати в 5000 мръсни памперса. За изработката на 500 памперса загива едно голямо дърво. Една група деца в яслите, докато придобие тоалетни навици, унищожава малка горичка!

    Средно 220,000 деца годишно в България биват повивани с еднократни пелени (справка НСИ). Всяко от тях има нужда от приблизително 85 броя памперса месечно. 85 памперса х 12 месеца = 1020 годишно х 220,000 деца = 224.4 милиона памперса.
    Разделете 224 400 000 на 500 = 448,800 дървета се отсичат всяка година за направа на памперси, които след това отиват в природата и гният стотици години, замърсявайки водата и почвите на бъдещите поколения.

    Дори тази цифра да е наполовина, статистиката е пак страшна. И това всичко е защото медиите внушават на родителите, че няма друг начин, че памперсите са единственият начин да отгледаш чисто бебе. ТОВА НЕ Е ВЯРНО!

    Съществуват и други чисти и БЕЗПЛАТНИ алтернативи, които са проверени през вековете: www.BezPeleni.info
    Ако искате да останaт гори и чиста природа за децата на България, променете начина по който ги отглеждате!

    ReplyDelete
  2. Не съм се замисляла, поради простата причина, че когато съм била бебе, памперси почти не е имало, та съм отгледана с пелени.

    Такива "готови коментари" изобщо нямат място в този блог. Единствената причина да го оставя, е защото макар да не ми харесва, статистиката е вярна...

    ReplyDelete